Login

Dodavatelé





Seznam surovin, které NEPOUŽÍVÁME

při přípravě pokrmů v naší školní jídelně

  • loupané a krájené brambory,
  • masové separáty
  • tepelně upravené nebo konzervované maso (s výjimkou šunky nejvyšší jakosti, uzeného masa)
  • instantní potravinové směsi, základy na omáčky a šťávy k masu
  • instantní nápoje
  • sušená vejce
  • sušené mléčné výrobky, jako je sušené odstředěné mléko
  • vysoce zpracovaný sýr (například obsahující potravinářská aditiva, nefermentované mléčné suroviny, extra sůl, emulgátor, apod.)
  • tavené sýry (zpracované sýry obsahující nežádoucí přísady, nekvašené mléčné produkty, emulgátory, větší množství soli nebo syrovátky)
  • aspik, želé (hotové nebo v prášku)
  • mražené těsto, těstovinové polotovary
  • kupované výrobky z ryb v těstíčku nebo ve strouhance
  • klobásy, párky (s nižším obsahem masa než 60% masa)
  • mleté maso – meleme si ho sami z čerstvého masa
  • výrobky či složky obsahující trans-mastné kyseliny
  • GMO výrobky

 

Dále pak výrobky s nebezpečnými potravinářskými aditivy:


Barviva

  • E110 Žluť SY
  • E104 Chinolinová žluť
  • E102 Tartrazin
  • E107 Žluť 2G
  • E122 Azorubin
  • E124 Košenilová červeň A
  • E129 Červeň Allura AC
  • E132 Indigotin
  • E133 Brilantní modř FCF
  • E120 Košenila
  • E123 Amarant
  • E131 Patentní modř V
  • E151 Čerň BN

Aromata/Zvýrazňovače chuti

  • E621 L-glutaman sodný
  • E635 Disodné ribonukleotidy

 

Sladidla

  • E951 Aspartam
  • E950 Acesulfam K
  • E954 Sacharin a jeho soli

 

Konzervanty

  • E211 Benzoan sodný
www.zs-mpb.cz
PRO RODIČE
FOTOGALERIE
KONTAKT
NAPIŠTE NÁM
ZŠ Ing. M. Plesingera-Božinova, Neratovice

Created by © 2013/2017 ALS Euro s.r.o. tvorba www stránek pro školy