Dodavatelé
Seznam surovin, které NEPOUŽÍVÁME
při přípravě pokrmů v naší školní jídelně
- loupané a krájené brambory,
- masové separáty
- tepelně upravené nebo konzervované maso (s výjimkou šunky nejvyšší jakosti, uzeného masa)
- instantní potravinové směsi, základy na omáčky a šťávy k masu
- instantní nápoje
- sušená vejce
- sušené mléčné výrobky, jako je sušené odstředěné mléko
- vysoce zpracovaný sýr (například obsahující potravinářská aditiva, nefermentované mléčné suroviny, extra sůl, emulgátor, apod.)
- tavené sýry (zpracované sýry obsahující nežádoucí přísady, nekvašené mléčné produkty, emulgátory, větší množství soli nebo syrovátky)
- aspik, želé (hotové nebo v prášku)
- mražené těsto, těstovinové polotovary
- kupované výrobky z ryb v těstíčku nebo ve strouhance
- klobásy, párky (s nižším obsahem masa než 60% masa)
- mleté maso – meleme si ho sami z čerstvého masa
- výrobky či složky obsahující trans-mastné kyseliny
- GMO výrobky
Dále pak výrobky s nebezpečnými potravinářskými aditivy:
Barviva
- E110 Žluť SY
- E104 Chinolinová žluť
- E102 Tartrazin
- E107 Žluť 2G
- E122 Azorubin
- E124 Košenilová červeň A
- E129 Červeň Allura AC
- E132 Indigotin
- E133 Brilantní modř FCF
- E120 Košenila
- E123 Amarant
- E131 Patentní modř V
- E151 Čerň BN
Aromata/Zvýrazňovače chuti
- E621 L-glutaman sodný
- E635 Disodné ribonukleotidy
Sladidla
- E951 Aspartam
- E950 Acesulfam K
- E954 Sacharin a jeho soli
Konzervanty
- E211 Benzoan sodný
Používáme jen prověřené dodavatele
Naše škola dbá na používání potravin jen od porověřených dodavatelů.Rychlý kontakt |
---|
Ing. Miroslav Plesinger-Božinov - významný rodák našeho města |
Ing. Miroslav Plesinger se narodil 8. června 1883 v Lobkovicích (dnešní součást Neratovic) v rodině tehdejšího starosty obce |
3D prohlídka |
Prezentace školy |